Drones

Public Air Services realiseert de eerste commerciële BVLOS* operatie met drones in Nederland. Steeds meer bedrijven en instellingen zien mogelijkheden om hun processen te bewaken of verbeteren door de inzet van drones. Voor de overheid kunnen drones van grote toegevoegde waarde zijn op het gebied van handhaving en inspectie. Met een drone kunnen bijvoorbeeld eenvoudig luchtbeelden gemaakt worden of kunnen de uitlaatgassen van schepen gemeten en gecontroleerd worden. De inzetbaarheid van drones is op dit moment beperkt door ingewikkelde luchtvaartwetgeving. Dat maakt het lastig om daadwerkelijk aan de slag te gaan met nieuwe toepassingen, zoals het vliegen buiten zicht van de piloot.

 

Public Air Services biedt daarom Drone-as-a-Service (DaaS) aan.  Met DaaS ontzorgt PAS haar opdrachtgevers volledig. Hierdoor hoeven organisaties die drones willen inzetten, niet te investeren in kennis, vergunningen, piloten, sensoren en drones. Het opereren van hightech drones op grote afstand vereist specialistische luchtvaartkennis; deze kennis heeft Public Air Services in ruime mate.  Met DaaS profiteert de overheid van uiteenlopende drone-functionaliteiten, compliant, veilig en met een hoge kwaliteit, zonder al het ‘gedoe’ er omheen.

 

DaaS is een oplossing die de overheid tijd en geld bespaart. Public Air Services investeert in hardware en vergunningen, om die vervolgens voor meerdere gebruikers in te zetten. Dit leidt tot een optimaal efficiënte operatie. Bovendien hebben klanten met Drone-as-a-service toegang tot de laatste innovaties.

 

Interesse?
Wilt u meer weten over de dienstverlening van Public Air Services? Neem contact met ons op!

 

*BVLOS = Beyond Visual Line Of Sight